Салют))) Приймете ще одного?)
Давно збирався завести бортовий журнал. Збирався, збирався, А писати фактично не було що. І так пройшов рік, тож буду викладати все по порядку.
Вибір. Зацікавила мене Forza ще з початку виробництва, але про покупку мова не йшла, велися пошуки б/в європейців. По мірі зростання кількості оглянутих "свіжих", "без пробігу по Україні", "в ідеальному стані" і т.д... дійшов висновку що машину потрібно брати тільки нову. Ну нову так нову, можливо з кредитом. Посидів в інтернеті і Forza зацікавила мене вже не як новинка вітчизняного виробника а як недорогий сімейний автомобіль і + обійдусь без кредита. Доречі дуже допомогли з вибором БЖ, тож дуже Вам вдячний.
Покупка. І так в неділю 26.08 оглянув два авто: вишневий хетч (раніше в живу не зустрічав) і синій ліфтбек в комплектації комфорт, а на наступний день замовив сріблястий хетч в максимальній комплектації, вніс завдаток 3000грн. і почались безсонні ночі. Подзвонили мені 5.09 і повідомили що машина стоїть на заводській площадці і найблищим часом буде доставлена до Львова. Безсонні ночі замінила ломка і 11.09 після обіду на червоних номерах виїхав за межі автосалону з пробігом 21 км.
Реєстрував сам, без рішал. По часу вийшло пів години зранку на оформлення документів і пів години після обіду на отримання номерів і свідоцтва про реєстрацію. По грошах майже 3000 грн. В той же день купив автоцивілку - 240 грн і каску - 3800 грн. З погодою повезло, через декілька днів було зроблено обтяжку, перевіку всіх рідин і повну антикорозійку, на задні арки замість підкрилків поклеєна шумка, поставлені бризговики і постелені резинові коврики, а от від захисту і підкрилків відмовився. Приблизно через місяць було куплено відеореєстратор, два дитячі крісла і шкіра на кермо. Доречі крісла які відповідають євростандарту ECE R44/04 привіз з Польщі і обійшлись всього 900 грн. за пару, а такі самі в нас коштували по 1200 за штуку. Кріпляться ремнем безпеки, так як можуть використовуватись і в батіному Ланосі, а Isofix в ньому нема.
ТО-0. 2500 км. до ТО-0 розтягнулись на 11 місяців, довго, навіть якщо врахувати що машина простояла майже пів року. До того часу я вже знав що до офіціалів не поїду і буду робити сам. Спочатку зробив схід-розвал - 100 грн. Наступний пункт заміна масла. В мануалі вказано 4,3 а в "руководстве..." 3,7 літри моторного масла. Купив 4 літрову і одну літрову банку ХАДО 10W40. В результаті пішло 4 літри, літрову вернув 320-70=250 грн. + 35грн. за фільтр. На все пішло 385 грн. і дві години.